When I'm home alone and the mood is not the best, there is one thing that gives me some 'relief, Roman cuisine prepared or better Lazio said, a little 'for national pride and a bit' because they meet both the belly and soul.
cheese and pepper I think is one of the oldest and simplest of dishes cucina povera di questa splendida regione, che è il Lazio. Nasce dalla tradizione dei pastori i quali, quando si recavano ai pascoli, portavano nelle loro bisacce del pecorino, alimento che si manteneva bene, il pepe poiché si trattava di una spezia che dava parecchio calore all'organismo indispensabile nelle notti fredde e della pasta essiccata, carboidrato che apporta parecchia energia. Dalla semplice unione di queste tre cose nacque il cacio e pepe, piatto ormai famoso in tutto il mondo.
- spaghetti
- pecorino romano
- pepe macinato al momento
- sale
The preparation is very simple and fast, they start to cook the spaghetti in plenty of salted water, when they are beautiful in the tooth, pull up with a fork and place them in a glass container or steel, then add a little 'water cooking, pecorino cheese and pepper and mix well. Serve now, just a little more 'pepper, a sprinkling of pecorino and forth.
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