Wednesday, January 26, 2011

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My balcony garden: how to grow garlic



1. Scegliere il tipo di aglio da coltivare
L'aglio maggiormente coltivato nell'Europa meridionale è sicuramente l'Allium sativum una pianta perenne a radice bulbosa, ampiamente utilizzata nella cucina mediterranea per insaporire i cibi. In Italia crescono about thirty wild species including Allium vineale, Allium the ursinum, the Allium fragrans, the Allium oreaceum; in the world if they know more than three hundred species of plants ranging from just over six inches up one meter.

Among the species are the best known Italian Caraglio garlic, white garlic of Piacenza, red garlic of Sulmona, the Vessalico white garlic, red garlic of Nubia.

2. Planting cloves
Once you have chosen will need to select the type of garlic cloves, commonly and incorrectly called cloves, which will be planted. You can purchase them from specialist suppliers or on the Internet but you can get excellent Dall'Aglio also we buy to cook, make sure that it is only 100% organic so as not to contain substances that prevent germination.

These will be buried to a depth of about 3 cm being careful not to turn upside down, leaving the apex pointing upwards. The cloves will be placed in rows 25-40 cm apart each other and at a distance of 10-15 cm apart.

The best time for planting is from November to March so that we can have fresh garlic in the spring in temperate climates for small bulbs planted in November, while those planted in March in areas with colder weather we have excellent garlic to be preserved.

Germination of cloves is due to retention of nutrients contained in them, then they will be larger than the faster their germination. We recommend that you choose to start your greatest cultivation. In addition, to encourage the germination process also helps the temperature: the optimum is around 15-20 ° C. The Allium sativum

prefers a sunny position and well-drained soil: the bulbs, in fact, they fear the stagnant water, as well as prevent the full development, can promote the formation of mold and rot them. The Allium

ursinum instead prefers a position of partial shade and a richer soil, peat and wet well.

3. Tagliare gli steli fiorali
Generalmente si evita che l'aglio destinato ad un uso domestico vada in fiore, in quanto questo processo richiede un certo dispendio di energia e di nutrienti da parte della pianta, che vengono sottratti ai bulbilli. Quindi è consigliabile tagliare gli steli fiorali non appena in bocciolo.

Per altri tipi di aglio invece va detto che la fioritura è decisamente interessante ed ornamentale e la loro coltivazione produce delle bellissime inflorescenze dalla forma ad ombrello.

4. Raccogliere l'aglio
La raccolta dell'aglio è determinata oltre che dalla specie coltivata anche dalla temperatura ma in linea di massima possiamo dire che va effettuata quando le foglie sono quasi completamente secche. La pianta va estirpata e lasciata essiccare all'aperto per circa una settimana. Passato questo tempo è possibile prelevare i bulbi e ripulirli dalle tuniche esterne, dalle radici e dal fogliame. I bulbi possono essere riuniti tra loro intrecciando le foglie e creando così le caratteristiche trecce che tante volte abbiamo visto nei mercati.

Se nel periodo di raccolta le temperature sono o troppo basse o troppo alte rispetto alla media i bulbi potrebbero apparire di colore leggermente ambrati, ingialliti e essere umidi al tatto.

5. Pulire l'aglio
Lasciate essiccare le piante appena estirpate all'aperto, in un luogo ben soleggiato. Quando le tuniche esterne saranno ben essiccate, dall'aspetto cartaceo, potrete spazzolare le piante, rimuovere le foglie e tagliare le radici.

6. Conservare l'aglio
Il processo di conservazione dell'aglio è l'ultimo, ma non meno importante, passaggio della nostra coltivazione. Le condizioni ideali per una conservazione ottimale richiedono una temperatura compresa tra 16 e i 22 gradi con un livello moderato di umidità ed una buona circolazione d'aria, con una buona fonte luminosa ma sono da evitare i raggi diretti del sole.

Sconsigliamo di conservare i bulbi in buste di plastica in quanto queste impediscono un buon ricambio d'aria e fanno aumentare l'umidità che porta l'aglio a marcire velocemente. Anche il frigorifero non è un buon posto in quanto le basse temperature accelerano il processo di germinazione.

when stored under the right conditions the bulbs can last for 6-7 months.

addition to flavor foods, your garlic if stored in a small bag to wear around his neck, will also be an excellent deterrent against vampires.

Good growth at all!

(source: greenme.it)

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